Ev Böceklerinden Kurtulma

Evimizde sıklıkla karşılaşabileceğimiz sorunlardan biriside böcek basmasıdır. Böcek istilaları sonucunda hem malımıza hem de sağlımıza zarar gelebilir. Bu yüzden bu konu hakkında önceden bilgi sahibi olmamız işleri çok daha hızlı bir şekilde düzeltmemizi sağlar.


Böceklerden kurtulma yolları oldukça fazladır. Fakat en önemlisi böceklerin evimize girmesine engel olmaktır. Çünkü böcekler bir kez evin içerisine girdiğinde çıkarması çok zor olacaktır. Bu yüzden baştan tedbir almamız çok daha önemlidir. Vereceğimiz yöntemler sayesinde böceklerden hızlı bir şekilde kurtulmanız mümkündür.

— Döşemeleriniz, parkeleriniz sürekli temiz olsun. Böcekler en çok parke altından gelirler. Sabun gibi kimyasal ürünler böceklerin gelmesine engel olacaktır.

— Çöpünüzü biriktirmeden hemen çıkartın. Böcekler artık yemeklerin kokusunu alırlar ve bu yüzden evinize doğru yönelirler. Eğer çöplerinizi çıkartırsanız böcekler eve gelmek yerine sokağa gideceklerdir.

— Evinizdeki yarıkları ve açıkları alçı gibi malzemeler ile kapatın. Böcekler nemli ortamları severler. Bu yüzden duvar yarıklarında yaşarlar.

— Uçan haşereler ev içerisinde en çok karşılaştığımız böcek türleridir. Bu yüzden pencerelerinize sineklik taktırmanız, bu böceklerden kurtulmanızı sağlayacaktır.

— Dış kapı eşiği yaptırın. Apartman dairesinde kalıyorsanız, apartman içerisinde yaşayan böcekler kapınızın altından evinize girebilir. Bu yüzden mermer ya da alüminyum eşikler bu böceklerin gelmesine engel olacaktır.

— Evinizi temizlemeye özen gösterin. Böcekler dağınıklığı sever. Siz fark etmeden gazete çöpleri ya da buna benzer dağınıklıklar içerisinde evinizde yaşamaya devam ederler. Bu yüzden ev içinde düzenli olmanız çok önemlidir.

Yukarıdaki verilen ev böceklerinden kurtulma yöntemlerine dikkat ederek böceklerin evinize girmesine engel olabilirsiniz. Böylece böceklerle amansız bir mücadele içerisine girmenize gerek kalmaz. Ayrıca kimyasal bir müdahale olan ilaçlama yöntemine de ihtiyacınız olmaz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes