Bilinçsiz İlaçlama Yapan Bir Çiftçinin Ekosisteme Zararları

Son yıllarda bilinçsiz şekilde yapılan ilaçlamalar neticesinde hem insan sağlığı hemde ekosistemin düzeni tehlike altına girmeye başlamıştır. Çünkü fazla ve uygun olmayan zamanlarda ürün elde etmek için yapılan çalışmalar veya bitkileri hayvanlardan korumak için yapılan bilinçsiz ilaçlama neticesinde;

Bilinçsiz İlaçlama Yapan Bir Çiftçinin Ekosisteme Zararları


1-) Hormonlu ve sağlığa zararlı besinler üretilmekte,

2-) Yapılan ilaçlamaların aşırı ve dikkatsizce olması sebebiyle ekosistemde belli bir düzen içinde yaşayan hayvanlar zarar görmekte ve bir hayvanın aşırı derecede sayısı azalırken başka bir hayvanın sayısı kontrolsüz şekilde artmaktadır,

3-) Yapılan ilaçlamalar ve kullanılan kimyasallar sebebiyle topraklarımız ve yer altı sularımız kirlenmektedir. Kirlenen yeraltı suları arındırılarak bizlere ulaştırılmış olmasına rağmen içinde bulunana ve kolay şekilde yok edilemeyen kimyasallar sağlığımıza ciddi zararlar vererek her türlü hastalığa davetiye çıkarmaktadır.

Peki bilinçsiz ilaçlama yapan çiftçilerin ekosisteme zararları nasıl yok edilebilir;

1-) Gerekli yetkililer tarafından ilaçlamaların nasıl ve ne şekilde yapılacağı insanlara öğretilmelidir.

2-) Bilinçsiz ilaçlamanın toprağa, ekolojik dengeye ve sağlığımıza verdiği zararlar insanlara öğretilmelidir.

3-) Çiftçilerin kullandığı ilaçların denetimi ve izinleri sağlık bakanlığı tarafından kontrol altında tutulmalıdır.

4-) Kullanılan ilaçlar FAO (Dünya Tarım Örgütü) ve WHO (Dünya Sağlık Örgütü) standartların uygun olmalıdır.

5-) Kullanılan ilaçların ekosistememe az da olsa zarar verse de uygun standartlarda kullanılan ilaçlar zararsız ve toksit olmayan maddelere dönüşebildiği belirtilmelidir.

6-) Bilinçsiz ilaçlama sonucu ekosisteme verilen en büyük zararın ilaçların yer altı sularına karışması sonucu oluştuğu bilinerek kullanılan ilaçlar parçalanabilen, saf ve suda çözülmeyen bir yapıda olmalıdır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes