Böceklerin Yararları

Evrende bizimle birlikte yaşayan bir canlı türü de böceklerdir. Böcek denildiğinde aklımıza küçük haşereler gelse de aslında onlar hakkında bilmediğimiz pek çok gerçek vardır. Onları hep zarar veren canlılar olarak görüyor olsak da aslında pek çok alanda bizlere yardımı dokunmaktadır. Hatta uzmanlara göre böcek yararları, zararlarından daha fazladır.


Böceklerin yararları arasında ön plana çıkan konulardan birisi kuşkusuz tıptır. Böcekler özellikle ilaç yapımında sıklıkla kullanılmaktadır. Örneğin yeşil sinek olarak bilinen bir böcek yara tedavisinde kullanılmaktadır. Özellikle savaş zamanlarında bu böcekler yaralanan askerin yarasına yumurtalarını bırakmaktadır ve yumurtalar larva haline gelirken yarayı da iyileştirmektedir.

Ayrıca böcekler tarım sektöründe de kullanılmaktadır. Doğal yöntemler ile hormon sağlamak amacı ile bombus arıları kullanılmaktadır. Böylece kimyasal ilaçlar yerine doğal ilaçlar ile besleme yapılmaktadır. Bu sayede de çok daha sağlıklı ürünler elde edilebilmektedir.

Ayrıca böcekler mobilya cilası olarak da kullanılabilmektedir. Normalde cila kimyasal bileşenlerden oluşmaktadır. Buda insanların sağlığını kötü yönde etkileyebilmektedir. Böceklerden elde edilen cila doğal olduğu için herhangi bir zararı yoktur. Bu yüzdende özellikle çocuklu aileler için çok daha iyi bir tercihtir.

Aynı zamanda böceklerin yararları içinde cinayetlerin aydınlatılması da bulunmaktadır. Cinayete kurban giden kişinin üzerinden alınan böcekler sayesinde ölüm zamanı ve yara hakkında çok daha detaylı bilgiler elde edilebilmektedir. Böylece cinayetler çok daha kısa süreler içerisinde aydınlatılabilmektedir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes