Güveleri önlemek için doğal yöntemler

Güvelerden kurtulmak için naftalin gibi kimyasal maddeler kullanmak istemiyorsanız Meltem Açıkel'den doğal önerileri sizlerle paylaşıyoruz.

Portakal kabuğu: Portakalın kabuğunu soyup fırında kurutun. Daha sonra keselere doldurup elbise dolaplarınızın içerisine asabilirsiniz. Bu kokuyu sevmeyen güveler dolabınıza yaklaşmayacaklardır. Kendiniz kurutamazsanız hazır kurutulmuş portakal kabuklarını keselerin içine koyup dolaplarınıza asabilirsiniz.


Sandal ağacı: Güvelere karşı kullanabileceğiniz doğal çözümler arasında sandal ağacı yer alıyor. Aktardan alacağınız sandal ağacı parçalarını dolabınızın içerisine yerleştirerek güvelerin gelmesini engelleyebilirsiniz.


Halılarınızı güvelerden korumak için: Halılarınızı güvelerden korumak için  bir adet kovaya koyduğunuz suyun içine yarım çay bardağı alkol ekleyin, temizlediğiniz halıyı en son alkollü suyla halınızı silin (amonyakla da olur). Halınız tamamen kuruduktan sonra kalın paket kağıtlarını halının üzerine yayın ve içlerine keseyle kokulu sabunlar yerleştirerek sıkıca sarın. Mümkünse ince kumaştan dikilmiş halı boyunda bir kılıfa geçirerek kışa kadar rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes