Hamam Böceğinden Kurtulma Yolları

Hamam böcekleri evimizde belli dönemlerde çıkabilir ve kötü günler geçirmemize sebep olabilir. Bu böcekler lağımlarda üredikleri için birçok virüsü içlerinde barındırırlar. Maksimum yaşama ömürleri 6 ay olsa da bir üreme döneminde aynı anda 150 yumurta bırakabilirler. Bu yüzden bu canlılara karşı önlem almak çok önemlidir.

Hamam böceği 20 gün yemek yemeden 1 hafta su içmeden yaşayabilecek bağışıklık sistemine sahiptir. Öyle ki kafası kopsa dahi yaşamaya devam edebilir. Tabi bu durumda işleri daha kötü bir hale getirmektedir. Bu yüzden bu böceklerden kurtulmak çok önemlidir.

Hamam böcekleri kedi gibi hayvanların beslenme gıdalarından birisidir. Eğer seviyorsanız, kedi gibi bir evcil hayvan besleyerek bu böceklerden kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda hamam böcekleri için özel ilaçlar üretilmektedir. Hamam böceği yemi isimli ve eczanelerde satılan bir ilaçla da bu haşerelerden kurtulabilirsiniz.

Biber yağı ve sabun hamam böceklerinin hiç sevmediği maddelerdir. Bunlardan alarak ya da evde kendiniz yaparak da bu böceklerden kurtulabilirsiniz. Biber yağı ve sabunu evdeki eşiklere sürmeniz çok faydalı olacaktır. Hamam böceğinden kurtulma yolları arasında en çok tavsiye edilen yöntemlerden birisi budur.

Aynı zamanda parkeleri iyice köpürtüp silmenizde oldukça etkili olacaktır. Hatta bir beze çamaşır suyu dökün ve böceklerin sürekli olarak geldiği eşiklere yerleştirin. Böylece hamam böceği oradan gelirken bu beze dokunacaktır ve dokunmasıyla ölmesi bir olacaktır. Bu yöntemler ile bu böceklerden rahatlıkla kurtulabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes