Sivrisineklerle doğal mücadele yöntemleri

Almanya'da Sivrisinek Kontrolü Adlı Araştırmacı Birlik faaliyet gösteriyor. Bu birlik her yıl sezon yaklaştığında yeni araştırmalar, mücadele metotlarını açıklıyor. Sivrisinek sadece Asya, Afrika'nın değil, ayrıca Avrupa'nın da korktuğu bir böcektir.

Sivrisinek

1989 yılında sivrisinekler aleyhine "citrosa" adlı bitki icat edildi. Ayrıca İsviçreli köylü Rolf Lünden'in sarımsak tarlaları ile sivrisineklere meydan okuması da yeni bir keşfe yol açtı. Eski zamanlarda olduğu gibi insanlar sarımsak kullanımını sivrisineklerle en iyi mücadele yöntemi olarak görüyorlar. Bunun haricinde sarımsak yağı da bu amaçla yaygın olarak kullanılır.

Lavanta, okaliptüs, nane, limon gibi bitkileri kullanarak hazırlanan çay sivrisineğin size yaklaşmasına engel olur. Uzmanlar bu bitkilerin yağının (zeytinyağı da dahil olmak üzere) cilde sürülmesinin de sivrisineklerle mücadelede önemli olduğunu söylüyorlar.

Ayrıca uzmanlar bir süredir kekikten yapılmış doğal ilaçlarının etki gösterdiğini söylüyorlar. Kekik ile sivrisineklerin kaçırılması bilimsel şekilde ispat edilmiştir.

Bunların haricinde cildin sodalı suyla yıkanması da sizi sivrisineklerin hedefi olmaktan korur.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes