Evde kalorifer böceği

Amerikalı bilim adamları tarafından kanserojen madde salgıladıkları tespit edilerek, insan sağlığı açısından  oldukça tehlikeli bir böcek türü olarak sınıflandırdıkları ‘kalorifer böcekleri’ bir tür hamamböceğidir. Milyonlarca bakteriyle mikrobu taşıdığı ve insan sağlığına olumsuz etkileri olduğu bilinen bu eklembacaklılara karşı tüm dünyada ciddi bir mücadele verilmektedir. "Alman hamamböceği" olarak da bilinen bu haşereler,  1 cm’e yaklaşan boyda ve kahverengidir.  Her ne kadar bir kalorifer böceğinin ortalama ömrü bir yıl olsa da o kadar hızlı ürerler ki ömrünü tamamlayan dişi bir kalorifer böceği ardında on binlerce böcek bırakır.

Evde kalorifer böceği

Kalorifer böcekleri ne ile beslenir ve nerelerde yuvalanırlar

Ölmüş haşerelerle birçok böcek türünün yanında insanların gıdalarına da ortak olan kalorifer böceklerinin evlerdeki yaşam alanları daha çok banyo gibi nemli mekanlarla mutfaktır. Ayrıca kış aylarında  kalorifer peteklerinde sıklıkla görüldüğü için bu adla anılırlar. Bu pis böcekler, evin her yerinde dolaşır; açıkta bırakılan yiyecekleri nerede olursa olsun çok kolay bularak tüketebilirler.

Kalorifer böcekleri nasıl yok edilir?

Duyarga sistemleri son derece gelişmiştir, insanı ve tehlikeyi hemen sezerler, çok hızlı kaçarlar. Bu sebeple evde  böcekleri çeşitli yollarla yakalayarak öldürmeye çalışmak gibi bireysel mücadeleler, etkili bir strateji değildir. Veremden, dizanteriye, sarılıktan çok çeşitli mantar hastalıklarına kadar insan sağlığını tehdit eden kalorifer böcekleri ile en etkili mücadele planlı, programlı ve bilinçli bir ilaçlamadır. Kalorifer böcekleri, çok hızlı üremesi sebebiyle mücadelesi zor haşerelerdir ve bu eklembacaklılarla profesyonel olarak mücadele etmek gerekir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes