Kuru Buz Temizliği Nasıl Yapılır?

Kuru buz temizlik yöntemi günümüzde kullanılan en masrafsız ve en güvenli temizlik yöntemlerinden biridir. Kuru buz ile genel temizlik yapılabilmektedir. Bu sayede hemen her alanda ürünlerinizi herhangi bir kimyasal madde kullanmadan en masrafsız şekilde temizlenmesi sağlanır.

Kuru Buz Temizliği Nasıl Yapılır?

Kuru buz normal şartlar altında sıvı halde olmayan karbondioksitin -78,9 C’de dondurulması sonucu elde edilen buz türüdür. Kuru buz parçaları genel itibari ile pellet şeklindedir.  Kuru buzların silindir çapları ise değişiklik göstermektedir. Genel olarak silindir çapları 16.0, 10.0, 3.0 ve 1.7 mm civarı olmaktadır. Kuru buzların silindir uzunlukları ise yaklaşık 5 ile 10 mm arasındadır. Kuru buz ile genel temizlik geleceğin temizlik sistemlerinden biridir.

Kuru buz temizliği yönteminde kompresör sistemleri kullanılır. Kompresör tarafından sağlanan basınçlı hava sayesinde kuru buzlar 900 mt/s hıza kadar çıkarılır. Kirli yüzeye hızlandırılan buzların püskürtülmesi sonucu kuru buzların hızları ve ağırlıkları temizlik gücüne dönüşerek yüzeyi en iyi şekilde temizler. Kendinden çok daha sıcak olan yüzeye temas ettiklerin de kuru buzlar tekrar süblimleşerek gaz karbondioksit haline dönerler böylece hem yüzeyin ıslanması engellenir hem de ani olarak gaz haline geçen kuru buzun hacminin artmasıyla yüzeydeki lekelerin katmanlarının parçalanması sağlanır. Oluşan bu ani ısı değişimi sayesinde yüzeydeki en inatçı kirler bile temizlenebilir. Kuru buz ile genel temizlik işlemi bu şekilde gerçekleştirilir. İşlem sırasında herhangi bir katı cisim sürtünme olayını gerçekleştirmediği için temizlenen yüzeylerde kesinlikle bir aşınma veya ürünün zarar görmesi söz konusu değildir. Şimdiden geleceğin temizlik yöntemi olarak gösterilen kuru buz temizlik yöntemi oldukça masrafsız ve güvenli bir temizlik sistemidir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes