Çoğu ev hanımının bir numaralı derdidir temizlik.. 'Nereyi ne zaman temizlesem, nasıl temizlesem?' diye düşünürken bir bakmışsınız akşam olmuş. Peki gerçekten temizliğe nereden başlamalıyız? Temizlik nasıl yapılır?
Öncelikle bugünün işini yarına bırakmayın. Mesela lavabolarınız iki gün boyunca bulaşıkla dolu durmasın. Bu hem görüntü kirliliğine neden olur hem de ne kadar geciktirirseniz işi yapmak o kadar zorlaşır. Evi kapıdan temizlemeye başlayın ve yukarıdan aşağıya doğru devam edin. Böylelikle tavandan zemine doğru temizlediğiniz için hiçbir yeri atlamazsınız. Ayrıca hiçbir yeri de tekrar temizlemezsiniz. Bezinizi sirkeli suya batırın bununla eşiklerinizi ve kapılarınızı silin nasıl parladığını göreceksiniz. Ot süpürge yerine elektrikli süpürge kullanın hem daha kolay hem de ot süpürge kalıntı bırakabilir. İsterseniz halınızı ters çevirin ve bir çırpıcıyla vurun, önce tersinden daha sonra da düzünden süpürün. Böylelikle dipteki tozlardan da kurtulmuş olursunuz.
Perdelerinizin ucunu pencereden sarkıtın ve elektrikli süpürgenizin ince ucu yardımıyla perdelerinizin üst kısımlarını temizleyin. Süpürme işi bittikten sonra yerleri mutlaka silin ve eşyaların tozunu alın. Çünkü evi süpürürken tozlar havaya kalkar. Bu da hastalıklara neden olabilir. Temizlik yaptığınız bezleri işiniz bittikten sonra deterjanlı suda bekletin. Ayrıca elinizin altında yedek bir bez ve su dolu bir kova bulunsun kirli bezle temizliğe kesinlikle devam etmeyin. Yıkadığınız bezleri havadar bir yerde kurutun aksi takdirde nem, bakteri üremesine neden olabilir. Çöp kutunuz dolar dolmaz çöpünüzü boşaltın. Bekleyen çöpler hem etrafa kötü kokular yayar hem de mikrop yuvasına dönüşür. Çöpünüzü attıktan sonra çöp kovasını da temizlemeyi unutmayın. Lavabonuzun yakınlarında mutlaka ıslak mendil bulundurun. Arada sırada lavabonuzu ıslak mendillerle silin. Böylelikle lavaboya düşen diş macunu, makyaj kalıntısı gibi şeylerin kurumasını önlersiniz. Tuvalet ve banyo temizliğinde mutlaka dezenfekte edici ürünler kullanın. Temizlik yaparken plastik eldiven kullanmayı ve bunları da sık sık değiştirmeyi unutmayın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Yorum Gönder