Böcekler her evde olma ihtimali bulunan genelde hastalık saçan ve hızlı üreyen hayvanlardır. Hızlı üremeleri yüzünden insanların bireysel mücadele yapmasını engeller. Çünkü bir tanesi öldürülse diğeri yaşayacaktır. Bu yüzden ilaçlamalara ihtiyaç duyulur.
İlaçlamalar evin böcekten arınması için yeterli olsa da insan sağlığını tehlikeye atabilmektedir. Jel tarzı ilaçlar bu gruba girmez. Ama özellikle kokulu ilaçlarda zehirlenmeler daha çok görülür. Çünkü bu ilaçlar sonuç olarak bir canlıyı öldürebilecek güce sahip ilaçlardır. Fazla kullanıldığında ortamda bulunanlara ya da az da olsa ilaç kokusuna maruz kalmış kişilere olumsuz etki eder ve zehirlenmelere yol açabilir.
Zehirlenme Durumunda Yapılacaklar
Böcek ilacı zehirlenmeleri ciddi anlamda ilaç zehirlenmeleridir. Kişinin hayatını tehdit edebilmektedirler. Baş ağrısı, düzensiz kas hareketleri ve diyare ilaçlamalardan sonra görülüyorsa böcek ilacı zehirlenmesi şüphesi ortaya çıkar. Bu durumda yapılacak ilk şey kişiyi kusturmak olmalıdır.
Kusamayan kişiler için durum daha tehlikeli olabilir. Bu gibi durumlarda hemen acil olarak en yakındaki sağlık kuruluşlarından birine gitmek gerekir. Eğer zehirlenmeden şüphelenirseniz ve kusamıyorsanız hemen tıbbi yardım almalısınız. Aksi takdirde sonuçlar üzücü olabilmektedir.
İlaçlamadan Sonra Zehirlenme Riskini Yaşamamak İçin
- Evinize ilaçlama yaptıysanız asla ilaçlanan odada bulunmayın.
- İlaçlanan odayı kapatın. Kapı altlarına be koyun ilaç odadan dışarı çıkmasın.
- 2,5 saat sonra ilacın etkisi geçince odanın bütün camlarını açın ve 2 saat havalandırmadan girmemeye dikkat edin.
- Bağışıklık sisteminiz düşükse ilaçlama yapıldığı gün evde bulunmama gibi bir imkânınız varsa sizin için bu daha iyi olacaktır.
- Mümkün oldukça hamileler, yaşlılar ve çocuklar evde yokken ilaçlama yaptırın. Çünkü bu grupların bağışıklık sistemi düşük olduğunda zehirlenme riskleri çok daha yüksek olmaktadır.
Anasayfa » Genel Bilgiler » Böcek İlacı Zehirlenmesine Ne İyi Gelir?
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Yorum Gönder