Gümüş Böceği Eve Nasıl Girer?

Canlıları ısırmayan, omurgası bulunmayan ve küçük gri renkte olan böceklerdir. Kat kat olan derisi ve kafadan ve gövdeden sonra incelen kuyruğuna bakıldığında üçgen vücutlu bir hayvandır. 8 tane ayakları bulunan bu böceklerin kuyruğunda ise 3 tane antene benzer şeyler bulunmaktadır. Renginden ismini alan gümüş böcekleri 2 – 4 cm arasında boylarındadır.

Sıcak ve nemli havaları seven bu böcekler genelde kuru yerlerde bulunmaz. Çünkü hayvanlarının gelişimi için böyle ortamlara ihtiyaç duyarlar. Beslenmelerini evdeki kâğıttan, naylondan, kuru bakliyatlardan sağlarlar.


Gümüş Böceğinin Eve Girmesi

- Gümüş böcekleri çatıda, ordum katlarında, merdiven altları ve boşluklarında, tavan aralarında ve duvarların özellikle bitki çıkan köklerinde bulunurlar.
- Duvarlara tırmanarak açık buldukları delikten içeri girerler. Bu sayede eve girmiş olurlar. Yılda birkaç kez yumurtlamanın her seferin 150 kadar yumurta bıraktığında hızlı üremektedirler.
- Halk arasında çok farklı isimlerle anılırlar: gümüşlük, gümüşçün, çok ayaklılar.
- Gümüş böcekleri eve girdikten sonra çok çabuk hastalık bulaştırabilmektedirler. Özellikle evde yaşayan gümüş böcekleri 1 yıl kadar yaşayabilmektedir. Müdahale edilmeden evde 1 yıl yaşayan bu böcekler 1 yıl içerisinde evin birçok bölgesine çok rahat yayılacaklardır.
- Gümüş böcekleri insanlara hastalık bulaştırır. Tahıllarla beslenen gümüş böcekleri bu besinlere dışkılarını bırakırlar. Bunu yiyen kişinin vücut direnci düşerek hastalanmasına neden olurlar.
- Evdeki mobilyalara zarar veren böceklerdir. Kâğıtları ve naylonları yediklerinden eşyalara direk olarak zarar verirler.
- Gümüş böcekleri dış ortamın fırınlarında, lokantalarında ve depolarında en sık karşılaşılan böcek türüdür.
- Erken müdahale edilmediği sürece hızlı üremesi nedeniyle çok çabuk yayılırlar. Bunun için gümüş böcekleri görülen yerin ilaçlanması gerekmektedir. Aksi takdirde bütün evi saracağından mücadele etmek zorlaşır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes