Böcekler çoğu insanın en büyük fobisidir. Aslında minik görünen bu yaratıkların bazı türleri hiç de masum değildir. Bir ısırıkta vücuda verdiği zehirle insanı öldürebilen böcek çeşidi azımsanamayacak kadar fazladır.
Böcekler korku saçmaya devam ederken kıskaçlı türleri ortaya çıkmıştır. Kıskaçlı böcekler böcek sevmeyen kişilerce diğerlerine göre daha itici gelmektedir. Kıskaçlı böcekler çok çeşitlidir. Yapılan araştırmalarla hala yeni böcek türleri ortaya çıkmaktadır. Doğanın insanlara sunduğu bu zenginlik çeşitleriyle birer birer ortaya çıkarılmaktadır.
En Çok Karşılaşılan Kıskaçlı Böcek: Kulağakaçan
- Adından anlaşıldığı gibi kulağa giren bu böcekler herkesçe bir tehlikedir.
- Yapı bakımından tanınması oldukça kolaydır. Kafası küçük karnı geniş olan bu haşerenin 6 ayağı vardır. Başında 2 tane büyük 2 tane küçük olmak üzere 4 tane anten vardır. Kıskacı ise kuyruk kısmında bulunur. Erkeklerde kıskaçlar daha gelişmiştir. Ayrıca böceklerde bulunan küçük kanatları yinede onların uçması için yeterli değildir.
- 5 cm kadar boy gösteren bu böcekler gece de gündüzde beslenebilir.
- Genelde ot ile beslenen bu böcekler kendinden küçük böcekleri de yer. Yani hem etçil hem otçuldur. Yakaladığı küçük böcekleri kıskaçlarıyla sıkıştırarak öldürür.
- Alınan meyve sebzelerden ya da ev önündeki bitkilerden evlere ulaşan kulağakaçan yaşadığı yere göre farklı renkte gelişir. Siyah, kahverengi ya da sarı türlerinin yanında kızılımsı türü de bulunmaktadır.
- İlkbahar ve yaz aylarında tehlike yaratırlar. Kış döneminde ise ağaç kovuklarına yerleşir ve buradan dışarı çıkmazlar. Kış aylarında kaya diplerinde de görülebilirler.
- Bu böcekler insanlar için ciddi sıkıntı yaratabilmektedir. Halk arasında saçkıran ismi ile anılabilmekte ve zararlı olabilmektedirler.
Anasayfa » Kulağa kaçan » Kıskaçlı Böcek Türleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Yorum Gönder