Lağım Faresi Ne Yer?

Lağım fareleri, bildiğiniz diğer farelere oranla daha vahşi ve boyut olarak büyük farelerdir. Kuyrukları hariç 25 cm’e kadar büyüyebilirler. Genel olarak 200-500 kilo arasındadırlar ancak bu yeme düzenlerine göre farklılık gösterir. Lağım fareleri çoğunlukla su bulunabilen yerlerde yaşamlarını sürdürürler. Bu durum yine de evlerde bulunmayacak anlamına gelmez tabi ki. Apartmanlarda, kömürlüklerde, sığınaklarda lağım faresi ile karşılaşma olasılığınız yüksektir. Bu fareler yiyecek bulabilecekleri her türlü alana girebilirler. Lağım fareleri hem etçil hem de otçul hayvanlardır. Dolayısıyla her türlü şeyi yiyebilme özelliğine sahiptirler. Öyle ki bu fareler, insan organlarıyla da beslenebilirler. Vahşi oldukları için insanlara saldırganlık gösterebilir. Cildin dış yüzünü ısırıp, kemirmeyi başarabilirler.


Dişi fareler tek seferde 10’a kadar yavru doğurabilir. Dolayısıyla hızlı şekilde çoğalabilirler. Hızlı beslenmeleri ve aç kalmamaları sayesinde 2-3 ay kadar kısa sürede yetişkin hale gelen yavrular bu döngüyü devam ettirirler. İşitme, koku alma ve kemirme konusunda çok başarılıdırlar. Hatta kemirgenlik özellikleri ciddi hasarlara neden olabilirler. Genel olarak kemirdikleri şeyler kablolardır ve bu şekilde birçok yangın çıkartabilir, ciddi hasarlara neden olurlar.

Aç kalmaları durumunda ot veya et ayırt etmeden her türlü şeyi yiyebilirler. Açlık konusunda dayanıklı olmadıkları için acıktıklarını hissettiklerinde her şeye saldırabilirler. İnsanların bu derece aç bir lağım faresi konusunda temkinli olmaları gerekir. Lağım farelerinden ilaçlama yoluyla kurtulabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes