Uçan karıncalar, eğer tedbir alınmaz ise; çok hızlı çoğalabilen karınca türüdür. Karıncaların yaklaşık olarak 20.000 kadar türü bulunur. Kanatlı karıncalar özellikle, yaz aylarında ve sıcak havalarda görülürler, normal karıncalara göre daha güçlü olan türlerdir. Bu yüzden uçan karıncaların yok edilmesi için uygulanan yöntemler daha farklı olmalıdır.
Uçan (Kanatlı) Karıncaların Özellikleri Nelerdir?
- Eklem bacaklı türünden olan bu karıncalarda, normal karıncalardan farklı olarak zar şeklinde bir kanat bulunmakta ve bu kanat karıncanın uçmasına yardımcı olmaktadır.
- Uçan karıncaların başları oldukça serttir.
- Karıncaların ağzında bulunan kıskaçlar kesicidir ve bu sayede ağız yapısı çok güçlüdür. Uçan karıncalar bu kıskaçları sayesinde, bitkilerden parçalar keser ve beslenmesini bu şekilde sağlar.
- Uçan karıncaların boyları genellikle 1 mm ile 3 mm arasında değişiklik göstermektedir.
- Uçan karıncalar çoğunlukla kahverengi renk tonlarındadır.
Uçan Karıncaların Zararları Nelerdir?
- Uçan karıncalar, beslenmek için bitki yapraklarını kopardıklarından, bitkiler üzerinde oldukça olumsuz etkiler oluşturmaktadırlar.
- Kanatlı karıncalar daha çok akşamları ortaya çıktığından, ışık olan bölgelerde yaşarlar. Bu da orada bulunan insanlar açısından oldukça rahatsızlık veren bir durumdur.
Uçan Karıncaları Yok Etmek İçin Ne Yapmak Gerekir?
Uçan karıncalar ile mücadele etmek, normal karıncalar kadar kolay değildir. Normal karıncaları yok etmek için üretilmiş olan ilaçlar, uçan karıncaların bünyesini ilaçlara karşı daha dayanıklı olmaktadır. Bu nedenle, kullanılan sıradan karınca ilaçları ile uçan karıncalardan kurtulmak mümkün değildir. Uçan karıncalardan kurtulmak için, profesyonel çalışan bir böcek ilaçlama firması ile görüşerek, böcek ilaçlaması yaptırabilirsiniz. Uçan karıncalar için ilaçlama yapacak olan firmanın tecrübeli ve güvenilir olması, karıncalardan kurtulmanızı kolaylaştıracak olan en önemli etkendir.
Kanatlı karıncalarla doğal mücadele
Karıncalar dünyada dün ortaya çıkmadılar ve onlara karşı mücadele yüzyıllar boyunca devam etti. Zamanla bu böceklere karşı bazı doğal mücadele önlemleri geliştirildi. Kanatlı karıncalar karşı doğal ilaçlar alınan etkili kovucular ile birlikte kullanılmalıdır:
- Boraks ya da borik asit
- sirke
- taze maya
- mısır unu
Karıncalar için yem
- Mısır unu biraz su ile karıştırılır ve hamur haline getirilir.
- Sonra borik asit veya boraks, yanı sıra bal, şeker veya reçel eklenir
Yemden küçük parçalar koparılıp karınca yuvalarına yakın yerleştirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Yorum Gönder