Bit İlacı Yapımı

Bit özellikle çocukluk dönemlerinde okullarda bulaşma olasılığı yüksek bir asalaktır. Bu asalaklardan kurtulmak için birçok kimyasal ilaç ve şampuan bulunuyor olsa da doğal çözümlerle de bitlerden kurtulmak mümkündür. Özellikler çocukları kimyasal etkilerden uzak tutmak için uygulanabilecek bu çözümler yan etkisi ve alerji ihtimali olmaksızın bit sorunundan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Evde Bit İlacı Yapmak Mümkün Mü?
Evdeki malzemeler kullanılarak bit ilacı yapmak mümkündür. Bu ilaçlar ile doğal yollardan bitlerden kurtulmak mümkündür. Eski zamanlardan kalma etkili yöntemlerin yanı sıra bitki yağları kullanılarak da bitlerden uzaklaşmak olanaklar arasında yer alır.

Doğal Yağlar İle Bitlerden Kurtulun
Hint yağı bitlerin uzaklaştırılması için etkili bir malzemedir. Saç diplerine masaj yaparak uygulanan Hint yağı bir süre kafada bekletildikten sonra ılık suyla taranarak yıkanmalıdır. Yıkanma esnasında doğal sabunların tercih edilmesi ekstra faydalı olacaktır.

Phthiraptera

Zeytinyağı masajı da bitlerden kurtulmak için uygun bir yöntemdir. Aynı Hint yağı gibi saç diplerine zeytinyağı uygulanarak bir süre bekletilir. Bu sırada saç bir bone veya streç yardımı ile sarılmalıdır. Ardından doğal yöntemlerde taranarak saç yıkanır. Bu kürün faydalı olması için hakiki bir zeytinyağı kullanmak da koşullar arasında yer almaktadır.

Bitlerden kurtulmak için uygulanacak diğer bitkisel yöntem ise zeytinyağı, lavanta yağı ve limon suyu ile hazırlanacak bir karşımın saça sürülmesidir. Bu kür bir süre saçta bekletildikten sonra ince bir tarak ile saç taranır ve mümkünse doğal bir sabun marifeti ile yıkanır. Bu yöntemin etkili olabilmesi için kullanılan ürünlerin saf olması önem taşımaktadır.

Mayonezli Bit İlacı

Evde sürekli bulunan malzemeler ile yapılabilecek bir diğer bit ilacı ise mayonez ile sıvı yağ karışımıdır. Sıvı yağ ve mayonez iyice karıştırıldıktan sonra saç diplerine uygulanır. Saç bonelenerek 4-5 saat kadar beklenir. Bu süre içerisinde etkisiz hale gelen bitler kafa derisinden ayrılacaktır. Daha sonra bit şampuanı ile saçlar yıkanır. Kurumadan önce ince dişli bir tarak ise saçlar taranır. Eğer tam olarak sorun giderilmezse birkaç gün içinde yeniden bu kür uygulanabilir. 

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes