Dikkat! Yaz Yaklaştı Ve Haşerelerle Mücadeleye Ne Kadar Hazırız?

Yaz yaklaştı ve hepimizin korkulu rüyası haşereler ortaya çıkmaya başladı. Ne kadar ilaç alırsak alalım ve o ilaçları evimizin tüm noktalarına sıkarsak sıkalım 3 - 5 gün sonra haşereler gene ortaya çıkıyorlar. İlaçlara verdiğimiz onca para da boşa gitmiş oluyor. Doğal yöntemlerle, üstelik daha az maliyetle ve evimizi kimyasal kokulara maruz bırakmayacak uygulamalarla bu haşerelerden daha uzun süre uzak kalmak mümkün. Bu yöntemleri aşağıdaki yazımızda bulabileceksiniz.

Öncelikle böceklerin girip çıkabileceği çatlaklar ve delikleri kapatın. Açıkta yiyecek bırakmayın ve saklanacak yiyeceklerinizi saklama kaplarında, kavanozlarda muhafaza edin. Masa ve sofralarınızda asla kırıntı bırakmayın. Çöp kutularınızın kapaklarını mümkün olduğunca kapalı tutun ve her gün çöpünüzü atmaya özen gösterin.


Karıncalar                                                                                

Karıncalar çoğumuzun baş belasıdır ama çoğu kez onları diğer böceklerden ayrı tutar ve öldürmeye kıyamayız. Ama unutulmamalıdır ki karıncalar istilacı canlılardır ve bir yeri öğrendiklerinde kolay kolay vazgeçmezler. Ama onları evlerimizden uzak tutmak mümkün. Salatalık kokusunu hiç sevmezler. Sıradan bir okul tebeşiriyle karıncaların çıktıkları ve geldikleri güzergâhları çizin o çizgiyi kolay kolay geçmediklerini göreceksiniz. Limon kokusunu sevmezler, sarımsak kokusunu sevmezler, çizgi halinde boraks serperseniz çok etkili olacaktır. Kahve telvesini geldikleri noktalara koyarsanız uzun süre evinizde karınca görmeyeceğinizden emin olabilirsiniz. Maliyetsiz bu yöntemlerden hangisini uygularsanız uygulayın karıncaların evinizden uzak duracağından emin olabilirsiniz. Böylece onları da öldürmemiş olursunuz.    

Karafatmalar                                                                        

Hemen hemen tüm gıdayı tüketen bu böcekler bir baş belasıdır ve bizi fazlası ile rahatsız eden haşerelerden birisidir. Ama toplumda karafatma hamam böceği ile karıştırılır ve hamam böceğine karafatma dendiği de olur. İkisi ayrı böceklerdir. Karbonat, sirke, limon ve boraks nefret ettikleri kokulardandır. Bir patatesi haşladıktan sonra içine boraks ve yumurta sarısı ekleyin ve karıştırın. Küçük toplar haline getirdiğiniz bu karışımı karafatmaların çıktıkları noktalara bırakırsanız sonuç alırsınız.

Hamam Böceği                                                                    

Görüntüleri dolayısı ile bizi beklide en rahatsız eden haşerelerin başında gelir. Zararlı virüsleri taşıyan bu böceklerden evlerimizi mutlak uzak tutmalıyız. Nemli ve ıslak yerlerde, lağımlarda dolaşan bu böcekler evlerimizde zaman zaman rastladığımız böceklerdir. Biber, biber yağı, çam kozalağı, sabun ve karbonatı mücadele için kullanabilirsiniz. Bunların kokularını hiç sevmezler. Mücadelesi en zor haşerelerdendir. İlaçların mücadelede etkisiz kaldığı haşerelerdendir.

Sivrisinek                                                                                

Sarımsak kokusunu sevmezler. Gıdalarınızda sarımsağı kullanırsanız sizi asla ısırmazlar. Evinizin 2 ya da 3 noktasına saksıda fesleğen koymanız etkili olacaktır. Bir sprey kabına 120 ml su koyun, okaliptüs veya nane yağından 10 damla damlatın. Bu karışımı vücudunuza sıkarsanız asla sivrisineğin yanınıza yaklaşmadığını göreceksiniz.

Evlerimizde bunların dışında karşılaşabileceğimiz başka böcekler de vardır. Tahtakuruları ( tahtakurdu değil, ikisi farklı böcektir), pire, kalorifer böceği gibi... Yukarıda giriş bölümünde yazdığımız gibi ilk olarak açıkta gıda maddesi bırakmamak en önemli çözümdür. Çatlak yarık gibi yerlerin kapatılması ikinci yol olmalıdır. Bunun dışında hemen hemen tüm haşerelerin sevmediği ortak kokular vardır. Lavanta kokusu bunların başta gelenlerinden birisidir. Bu tarz kokuları hem üzerinize hem böceklerin geliş noktalarına belli aralıklarla sıkarsanız bir süre sonra evinizde haşere görünmediğini göreceksiniz. Üstelik bu tarz kokular sizi rahatsız etmeyecek  ve evinizin de güzel kokmasını sağlayacaktır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes